Wiek: 52 Dołączyła: 25 Kwi 2010 Posty: 2722 Skąd: Kraków i nie tylko
Wysłany: 2014-02-21, 19:10
Rabat...
Też mam chęć takie wywieszki zainstalować ! jakość usług kosztuje, ZUS podrożał, podatki i ceny w górę, a tu klient maruda że drogo i judzi o rabat... Ja mu udzielę, owszem - ale kto mi udzieli???
Rabat jest zresztą - OPODATKOWANY i stanowi dodatkowy kłopot fiskalny a jak źle policzysz rabacik i nie nabijesz na kaskę, to jest to wykroczenie skarbowe
Co do wywieszki nr 1 - miałam chęć napisać jeszcze "wypisanie leku na receptę na podstawie wyłącznej wiedzy i osobliwych przekonań klienta droższe o 100%" bo ja wiem, że będzie terapia nieskuteczna, a klient ów przyjdzie z pretensjami za kilka dni... nerwy nasze kosztują, nie?
_________________ Wszystko przemija prócz prawdziwej tęsknoty.
To nie czarny kot napotkany przynosi pecha, ale ciemny kmiot. A ludzie jak zwykle powtarzają tylko to co im wygodne!
byłam w tym tygodniu w warsztacie samochodowym i tam na honorowym miejscu wisiała tabliczka: coś w tym guście
1. NIE MARUDZIĆ
2. NIE ROZMAWIAĆ O PIENIĄDZACH
3. PŁACIĆ Z UŚMIECHEM
_________________ .
Miłości do gór nauczyć się nie można. Trzeba je pokochać z samego siebie
.
Treść tej wywieszki, w powyższym warsztacie samochodowym, jest zdecydowanie bardziej dowcipna! Chociaż (tak ogólnie) i szczególnie, gdy sama muszę się 'użerać' (męska podpora wywiała za morze) z osiłkami w w/w miejscach, wcale nie jest mi do śmiechu