Poprzedni temat :: Następny temat
Uruchomienie i instalacja TLJ pod system win XP
Autor Wiadomość
Urszula 
Urszula



Wiek: 60
Dołączyła: 23 Sty 2008
Posty: 570
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2010-09-29, 10:34   Uruchomienie i instalacja TLJ pod system win XP

Uruchomienie TLJ

Grę nie instalujemy z autostartu.
-Klikamy prawym przyciskiem myszy na stacje dysków.
-Klikamy na otwórz.



Następnie klikamy prawym przyciskiem myszy na ikonę setup, zaznaczymy w zakładce zgodność, zaznaczamy ptaszkiem:
-Uruchom ten program w trybie zgodności z win 98 ,jeśli samo zaznaczenie tego, nie pomoże, zaznaczamy również:
-rozdzielczość ,
-kompozycje wizualne,
-zaawansowane usługi tekstowe,
przy zamianie płyty trzeba chwilkę odczekać, zanim program ponownie ruszy.



Po instalacji nie pozwalamy na instalację directx - ptaszka odhaczmy.



Następnie wchodzimy do folderu z grą instaluje się domyślnie
C:/Program Files/TLJ.
Szukamy ikony game.exe klikamy na nią prawym przyciskiem myszy , przechodzimy na zakładkę zgodność, zaznaczamy ptaszkiem: uruchom w trybie zgodności z win 98 oraz zaznaczamy kompozycje wizualne. Gdyby mimo wszystko nadal sprawiała problemy zaznaczamy również opcje, rozdzielczość oraz zaawansowane usługi tekstwoe



Klikamy dwukrotnie, wyskakuje tablica z ustawieniami do uruchomienia , odznaczamy akcelerację 3D, klikamy uruchom i miłego grania.



Jeśli mamy wersję dwupłytową pobieramy patch ze strony przygodomani

kliknij

lub z tej strony
http://przygodowki.web.iq...st_journey.html

Pod Vistę, jest inny patch zamieszczony przeze mnie na przygodówkach, natomiast postępowanie z instalacją i koniecznością wyłączenia w grze akceleratora 3D taka sama.
_________________
http://forum.przygodomania.pl/index.php
Ostatnio zmieniony przez Urszula 2012-11-10, 22:29, w całości zmieniany 6 razy  
 
 
Nacka 



Dołączyła: 02 Cze 2007
Posty: 13073
Skąd: Polska
Wysłany: 2010-09-29, 11:52   

właściwie to powinien być wielopak : :D dziękuje Urszula, :buziak:
_________________

 
 
Urszula 
Urszula



Wiek: 60
Dołączyła: 23 Sty 2008
Posty: 570
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2010-09-29, 11:54   

Mam nadzieję, że taka instrukcja tym razem pomoże .
_________________
http://forum.przygodomania.pl/index.php
 
 
tygrys 



Wiek: 42
Dołączyła: 22 Lut 2009
Posty: 13904
Skąd: podkarpacie
Wysłany: 2010-09-29, 18:17   

zaraz jak skacze grac w Still Life to krok po kroku zrobie tak jak piszesz Urszula i z gory dziekuje z takimi wyjasnieniami powinnam to zrobic.....no zobaczymy :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :* :* :* :* :* :* :* :* :* :* :* :* :* :*
_________________
.

"Określ, co sprawia że dobrze się czujesz i zacznij robić tego więcej "


.
 
 
Urszula 
Urszula



Wiek: 60
Dołączyła: 23 Sty 2008
Posty: 570
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2010-09-29, 19:08   

Trzymam kciuki i daj znać, jak poszło :rotfl:

[ Dodano: 2010-09-30, 20:51 ]
Gra się wykrzacza, gdy jest uruchamiana ze skróty tworzonego przez grę. Natomiast idzie płynnie, gdy uruchamiam ze skróty , który pokazałam. Nie wiem jaką masz mocna kartę grafiki. Mam wgrane na potrzeby gier kodecki te:

http://www.dobreprogramy....dows,13137.html


Podaj mejla wyślę zapis tuż po animacji na samym początku gry. Nie zmieniaj nic w imieniu gracza i sprawdź , czy pójdzie. U mnie idzie bez problemowo.
_________________
http://forum.przygodomania.pl/index.php
 
 
tygrys 



Wiek: 42
Dołączyła: 22 Lut 2009
Posty: 13904
Skąd: podkarpacie
Wysłany: 2010-10-05, 12:56   

Urszula co zrobic jesli wyskakuje mi ze wystapil problem z aplikacja TLJ i zostanie ona zamknieta.

dzis probowalam grac i dziwo doszlam troche dalej bo dalam drzewu wode na samym poczatku....i znow mi to wyskoczylo tzn ze wystapil problem......

[ Dodano: 2010-10-05, 12:58 ]
uprzedzam cie ze ja nie mam zielonego pojecia w tych sprawach..... :zawstydzony:
_________________
.

"Określ, co sprawia że dobrze się czujesz i zacznij robić tego więcej "


.
 
 
Urszula 
Urszula



Wiek: 60
Dołączyła: 23 Sty 2008
Posty: 570
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2010-10-05, 14:03   

Tygrysku powiedz mi jaką masz kartę grafiki? Z którego skrótu uruchamiasz grę? Czy wgrałaś patcha? Jak masz ustawioną zgodność?

Chodzi mi o skrót do gry. Jeśli grę uruchomiasz ze skrótu podanego w opisie to wejdź jeszcze we właściwości/ zgodność i zaznacz ptaszkiem najpierw wyłącz zaawansowane usługi tekstowe dla tego programu, sprawdź czy gra idzie prawidłowo, jeśli nie zaznacz jeszcze, uruchom w rozdzielczości ekranu 640x480. Daj znać czy to pomogło.
_________________
http://forum.przygodomania.pl/index.php
 
 
tygrys 



Wiek: 42
Dołączyła: 22 Lut 2009
Posty: 13904
Skąd: podkarpacie
Wysłany: 2010-10-05, 19:08   

Urszula dziekuje jak narazie gram od kilku minut i mam nadzieje ze mi juz nic nie wyskoczy..........dziekuje Ci baaaaardzo za pomoc........:)))))))))))) :* :* :* :*
_________________
.

"Określ, co sprawia że dobrze się czujesz i zacznij robić tego więcej "


.
 
 
Urszula 
Urszula



Wiek: 60
Dołączyła: 23 Sty 2008
Posty: 570
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2010-10-05, 19:54   

Mam też taką nadzieję, rób często zapisy, gdyby jednak, chciała grymasić. Nawiasem strasznie jest humorzasta, moja chyba się mnie boi i specjalnie nie rozrabia. :rotfl: :rotfl: :rotfl:
_________________
http://forum.przygodomania.pl/index.php
 
 
tygrys 



Wiek: 42
Dołączyła: 22 Lut 2009
Posty: 13904
Skąd: podkarpacie
Wysłany: 2010-10-05, 20:03   

:tongue: :tongue: :tongue: :tongue: :tongue: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: mnie sie nikt nie boi jak widac ale chyba sie przestaszyla po mojej zlosci ostatniej :) ))))
_________________
.

"Określ, co sprawia że dobrze się czujesz i zacznij robić tego więcej "


.
 
 
Urszula 
Urszula



Wiek: 60
Dołączyła: 23 Sty 2008
Posty: 570
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2010-10-05, 20:06   

Baw się dobrze, nie zaglądaj do solucji i podziel się potem wrażeniami z gry. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
_________________
http://forum.przygodomania.pl/index.php
 
 
Kajamira 



Wiek: 100
Dołączyła: 02 Maj 2007
Posty: 3913
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-10-06, 00:56   

zawsze uważałam ,że Urszula jest WIELKA w te klocki )))))))))))))))))
BRAWO URSZULA )))))))))))))))))))))
_________________

 
 
tygrys 



Wiek: 42
Dołączyła: 22 Lut 2009
Posty: 13904
Skąd: podkarpacie
Wysłany: 2010-10-06, 08:38   

to ja juz wiem do kogo leciec w razie czego :) ))))))))))))) OOOO WIELKA URSZULO !!! ! :tongue: :tongue: :tongue: :tongue:
_________________
.

"Określ, co sprawia że dobrze się czujesz i zacznij robić tego więcej "


.
 
 
Urszula 
Urszula



Wiek: 60
Dołączyła: 23 Sty 2008
Posty: 570
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2010-10-06, 17:10   

:hihi: :hihi: :hihi: :hihi: :hihi: :hihi: :hihi: :hihi: :hihi: :hihi: :paker: :paker: :paker: :paker: :paker: :paker: Dziękuje za uznanie :oko:
_________________
http://forum.przygodomania.pl/index.php
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template junglebook v 0.2 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne
Blog Gry Escape The Room
Kopiowanie i rozpowszechnianie tekstów zamieszczonych na forum bez pisemnej zgody autorów
jest surowo zabronione, gdyż jest naruszeniem praw autorskich do solucji i poradników.
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11