Wiek: 100 Dołączyła: 02 Maj 2007 Posty: 3913 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-05-11, 23:05
obydwie piękne - ale ja bym na " teraz " wybrała złotą )))) taka słoneczna, radosna )))) i wydaje się lepiej " dopracowana" - chociaż to może być tylko efekt na zdjęcie )))) - w rzeczywistości może wyglądać trochę inaczej ))))
Wiek: 107 Dołączyła: 20 Maj 2008 Posty: 13497 Skąd: woj.śląskie
Wysłany: 2010-05-11, 23:18
.
etoile, dla Ciebie ta pierwsza
Super będzie pasowała ... do Twoich bujnych loczków.
Druga też jest niczego sobie - ładna .
Praktyczne zakupy będziesz robiła za kilkadziesiąt lat .
.
_________________ "Bo życie to dar, nie zmarnuj go na smutki i żale ..." "Życie jest tym, co nam się przydarza,
kiedy jesteśmy zajęci snuciem innych planów"
hehe, nie tylko jedną, w zasadzie to wlasnie na lato ją chcę, na zimę mam czarną, a na lato przyda sie cos w jaśniejszym kolorzewięc jednak pierwsza. W przyszłą środę będę juz ją miała
Wiek: 32 Dołączyła: 03 Sie 2007 Posty: 2747 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2010-05-13, 00:05
bardzo dobrze, bardzo dobrze, też jestem za pierwszą
Do takiej ślicznej dziewczyny pasuje taki radosny kolor
I jak już ktoś powiedział, chrzanić praktyczność
_________________ Dziękuję Ci Tato, że jestem Resoviakiem!
no to teraz ja proszę o wypowiedzi ........ mam zamiar kupić firanki tylko sie tak zastanawiam czy jedną firankę kolorową (cienką) czy białą a dodatkiem zasłonek (cienkich)............ no i oczywiście jaki kolor będzie pasował do zielonych ścian????
znalazłam w necie kolor ścian zielony choć inny odcień z firanami koloru fioletowego nawet ładnie to wygląda....
[ Dodano: 2013-10-26, 19:31 ]
ooo znalazłam też z żółtymi zasłonakami
_________________ .
"Określ, co sprawia że dobrze się czujesz i zacznij robić tego więcej "
oooo ładne to może masz rację z żółtym jasnym będzie ładnie taka cienka
aha a meble mam ciemno brązowe w pokoju...
_________________ .
"Określ, co sprawia że dobrze się czujesz i zacznij robić tego więcej "
.
Lulka [Usunięty]
Wysłany: 2013-10-26, 23:43
tygrys, przyklasnę Nacce w kierunku żółci tylko jeszcze kwestia, jaki odcień zieleni mają ściany Twojego pokoju?
jeśli jest to np. rozmyta zieleń typu oliwka, albo kiwi to kompatybilna będzie bananowa żółć, albo niekoniecznie żółć, ale wanilia, natomiast "wściekłą" zieleń rozweseli cytrynowa żółć, jak również rozbielona lawenda
Wysłany: 2013-10-27, 11:08
.
do zieleni odcienie żółtego jak najbardziej pasują
naturalne połączenia są najlepsze ... tak jak w przyrodzie - harmonia
rozświetla pokój
.
_________________ "Bo życie to dar, nie zmarnuj go na smutki i żale ..." "Życie jest tym, co nam się przydarza,
Wysłany: 2013-10-29, 14:37
.
tygrys będziesz znowu miała coś nowego .. a ta z zielenią pewnie tez ciekawie wyglądać będzie
przecież to jest Twoje mieszkanie
... nie musi być kopią z fotki z magazynu
.
Wiek: 52 Dołączyła: 25 Kwi 2010 Posty: 2722 Skąd: Kraków i nie tylko
Wysłany: 2013-10-29, 18:42
Uwielbiam zieleń, mam ją na ścianach i w domu i w pracy W sypialni mamy jasną zieleń na ścianach, tapicerkę i kapy z ciemniejszej zieleni łączonej z niebieskim, ale to jest trochę zimne. Najpiękniejszą kombinacją wg mnie jest zieleń z pomarańczem, słonecznym żółtym i cynobrem. Pomyślę o tym kiedyś
Co do dodatków np. fioletowych, to akurat nie lubię, fiolety jakieś smutne są...
_________________ Wszystko przemija prócz prawdziwej tęsknoty.
To nie czarny kot napotkany przynosi pecha, ale ciemny kmiot. A ludzie jak zwykle powtarzają tylko to co im wygodne!
Wysłany: 2013-10-29, 22:50
.
a ja powiem jedno - na zdjęciach w gazetach wszystko pięknie wygląda ...
weźcie sobie jakikolwiek magazyn z wystrojem wnętrz ... poukładajcie u siebie w ten sam sposób jakieś drobiazgi - na zdjęciu będzie artystyczny bałagan ... a w rzeczywistości tego artyzmu nie będzie widać
Ważne żeby się podobało nam to co mamy i jak to sobie ułożymy, umeblujemy.
Bo mieszkanie jest dla nas, dla naszej wygody.
.
.
Wiek: 52 Dołączyła: 25 Kwi 2010 Posty: 2722 Skąd: Kraków i nie tylko
Wysłany: 2013-10-31, 17:51
Bogda napisał/a:
.
Bo mieszkanie jest dla nas, dla naszej wygody.
Muszę to przemyśleć i to bardzo poważnie... ciągle sprzątam... bo nieschylająca się ciocia, zabiegany Małż i naparzające się zwierzaki...
w swoim mieszkaniu będę chciała mieć wszystko umeblowane pod samobieżny odkurzacz, kafle terakoty szarosraczkowate, do tego przykleję do parapetów doniczki ze sztucznym kwieciem... tego wzorca co prawda nie ma w katalogach, ale może ktoś kiedyś wpadnie na zaproponowanie praktycznych rozwiązań związanych z nadmiarem kurzu i kłaków... bo na razie niezła gimnastyka co dnia z tym sprzątaniem niby praktycznie umeblowanego domu...
Lulka, piękne zestawienie, różne odcienia fiotetu z zielenią...
ja lubię też zieleń z pomarańczą, ale raczej mocne kolory
Lulka [Usunięty]
Wysłany: 2013-11-01, 15:31
a dla mnie oprócz doboru ulubionej kolorystyki ważna jest "przestrzenność" w pomieszczeniu
nie znoszę zagracenia i klamotów typu "każdy z innej parafii" i naprawdę rzadko trafiam na taki eklektyzm umiejętnie skomponowany
sama jestem zwolenniczką prostoty i minimalizmu - im mniej, tym lepiej
lubię otoczenie i kolory, które dla większości wydają się sterylnie zimne
a w ogóle to lubię nikiel i szkło
[ Dodano: 2013-11-01, 15:31 ] Cama, zieleń z pomarańczą
jest kilka zdjęć z ich propozycjami i można sobie wybrać własne zdjęcie swojego pomieszczenia
łatwiej na ich propozycjach, bo nie trzeba sie bawić w robienie obrysów powierzchni do malowania
ich propozycje - każdy rodzaj pomieszczenia
bez jakiegoś planu wstawiałam pierwsze lepsze kolory ...
bez kolorów
z różnymi barwami
orientacyjnie można sobie dobierać .. do koloru mebli, do zasłon
wizualnie ma się już jakieś rozeznanie przed wyborem farby w sklepie
Miłej zabawy !
..