Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Anita
2008-04-11, 11:10
Regulamin i Polityka Prywatności
Autor Wiadomość
Anita 



Wiek: 44
Dołączyła: 02 Maj 2007
Posty: 4617
Skąd: **** zdrapka
Wysłany: 2008-04-11, 10:30   Regulamin i Polityka Prywatności

Jeśli znane Ci są zasady dobrego wychowania, nie musisz czytać Regulaminu;
niemniej jednak zachęcamy wszystkich do przeczytania na samym początku uczestniczenia w życiu Forum, aby nie było nieporozumień.

1.Korzystać z Forum może każdy, nie jest to jednak obowiązek, ale przywilej przyznawany przez Admina, który może być cofnięty w każdej chwili bez podania powodów.

2. Na Forum nie zezwala się na:
a) Publikowanie postów naruszających w jakikolwiek sposób Prawo Polskie
b) Nie wolno używać wulgarnych słów, jak również ich skrótów
c) Nie wolno zakładać wątków dotyczących w jakiejkolwiek formie religii, orientacji
seksualnej.
d) Nie wolno prowadzić kampanii politycznej
e) Nie wolno publikować ilustracji, tekstów mających charakter obsceniczny, o treści
pornograficznej
f) Nie wolno publikować postów naruszających dobra osobiste, obraźliwych,
napastliwych
g) Nie wolno publikować wątków propagujących sadystyczną przemoc
h) Nie wolno zakładać wątków nawołujących do nienawiści na tle rasowym, religijnym
i) Nie wolno na Forum umieszczać przekazów reklamowych
j) Wszystkie powyższe zasady dotyczą nicków, avatarów, podpisów
k) Wszelkie prawa do materiałów zamieszczanych na Forum mają ich autorzy
niedozwolone jest kopiowanie, rozpowszechnianie bez ich zgody.
l) Nie wolno kopiować Solucji/video/zdjęć z innych stron i wklejać/dodawać na Naszym Forum/Blogu, bez zgody autora.

3. Administratorzy i Moderatorzy mogą bez ostrzeżenia i konieczności tłumaczenia się przed użytkownikami zamykać wątki, usuwać je, usuwać posty,blokować nicki, blokować IP, jeśli zostanie złamany Regulamin.

4. Administratorzy i Moderatorzy stanowią władzę na Forum i należy bezwarunkowo i bez dyskusji stosować się do ich poleceń. Ani Administratorzy, ani Moderatorzy nie musza się tłumaczyć ze swoich decyzji. Tutaj tez tyczy się złamania Regulaminu

5. Zakazuje się używania koloru czerwonego, jest on przeznaczony tylko do Ważnych informacji, które będą Wam przekazywane na Forum, przez Administratora forum jak i Moderatorów.

6. Zakazuje się wstawiania filmów/piosenek z youtube i innych stron bezpośrednio na forum, natomiast można wstawiać linki do nich

7. Ankiety mogą wstawiać tylko moderatorzy/jeżeli masz pomysł na ankiete dotyczącą Forum skontaktuj się z moderatorem, on zadecyduje czy taka ankieta będzie wstawiona

8. Posty Offtopowe czyli nie na temat, bedą usuwane

9. Odpowiadać samymi emotkami można tylko w dziale Pogaduchy/Humor/Przedstaw się

10. Tytuły nowych tematów NIE PISZEMY z Capslockiem

**Użytkownicy, którzy nie będą się stosowali do powyższego regulaminu będą usuwani na stałe z forum bez konieczności tłumaczenia się przez Administratorów ani Moderatorów Karę wybierają Administratorzy lub Moderatorzy w zależności od winy.



****"naruszanie w jakikolwiek sposób praw własności intelektualnej osób trzecich, w tym praw autorskich osób trzecich (w szczególności użytkownik może umieszczać wyłącznie pliki, do których posiada odpowiednie prawa lub uzyskał zgodę na ich publikację ) oraz dóbr osobistych osób trzecich, w tym także prawa do wizerunku, dobrego imienia, czci (w szczególności zakazane jest rozpowszechnianie wizerunku osób bez uzyskania odpowiednich zgód tych osób, o ile są przez prawo wymagane)"****



Aktualizacja Regulaminu:

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych (nick użytkownika, adres e-mail, adresu IP) przez www.anitkak.webd.pl/ w celach: marketingu bezpośredniego dotyczącego konkursów i przesyłanie powiadomienia o ich trwaniu drogą elektronicznego. Dane w tym celu przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit.
a) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO). Dane będą przechowywane przez okres posiadania konta na www.anitkak.webd.pl/.

Przyjmuję do wiadomości, że mam prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. W celu realizacji powyższych uprawnień, osoba której dane dotyczą może wysłać stosowną wiadomość e-mail do Administratora Forum.

www.anitkak.webd.pl/ zastrzega sobie prawo ujawnienia informacji dotyczących użytkownika właściwym organom bądź osobom trzecim, które zgłoszą żądanie udzielenia takich informacji w granicach obowiązującego prawa, jak też w celu ustalenia, dochodzenia lub obrony przed roszczeniami.
Moje dane osobowe będą przetwarzane przez czas trwania zgody. Po jej cofnięciu zostaną niezwłocznie usunięte.
Zostałem poinformowany, że przysługuje mi prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych gdy przetwarzanie moich danych osobowych narusza przepisy RODO.

Wyrażając wyżej wymienione zgody, oświadczam, iż mam 16 lat lub więcej.

Polityka prywatności



Poniższa Polityka prywatności określa sposoby gromadzenia, używania, ujawniania, przekazywania i przechowywania Twoich danych osobowych.
Poświęć chwilę na zapoznanie się z naszą polityką ochrony prywatności i skontaktuj się z nami, jeśli masz jakiekolwiek pytania.

Zbieranie i wykorzystywanie danych osobowych

Dane osobowe to dane, które można wykorzystać do identyfikacji lub skontaktowania się z daną osobą.

Jakie dane osobowe zbieramy

Podczas tworzenia nowego konta użytkownika gromadzimy dane takie jak adres e-mail i adres IP.

W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane osobowe

Możemy przetwarzać Twoje dane osobowe w celach opisanych w niniejszej Polityce Prywatności za twoją zgodą, zgodnie z obowiązkiem prawnym lub gdy ocenimy, że jest to konieczne do utrzymania forum.

Używamy zgromadzonych danych osobowych, aby umożliwić logowanie się na forum oraz zamieszczania na nim postów. Możemy również wykorzystywać Twoje dane osobowe w celu wysyłania drogą mailową ważnych powiadomień związanych z działaniem forum oraz informacji o organizowanych przez nas konkursach. Przypominamy, że każdy użytkownik może zablokować otrzymywanie takich powiadomień w ustawieniach swojego forumowego konta.

Jeśli weźmiesz udział w zabawie konkursowej i uda Ci się zdobyć nagrodę rzeczową, to poprosimy Cię o adres, pod który mamy taką nagrodę przesłać. Adresy te są wykorzystywane wyłącznie w celu wysyłki i usuwamy je tuż po jej realizacji.

Pliki cookie i inne technologie

Nasze forum używa „plików cookie”. Technologia ta umożliwia prawidłowe działanie naszej strony. Jeśli chcesz wyłączyć pliki cookie, skontaktuj się z dostawcą Twojej przeglądarki internetowej. Należy pamiętać, że niektóre funkcje forum mogą nie być dostępne po wyłączeniu plików cookie.

Podobnie jak w przypadku większości usług internetowych, zbieramy pewne informacje automatycznie i przechowujemy je w plikach dzienników. Informacje te obejmują adresy protokołu internetowego (IP), typ i język przeglądarki, dostawcę usług internetowych (ISP), witryny i aplikacje odsyłające i kończące pracę, system operacyjny, datę / sygnaturę czasową i dane o kliknięciu.

Korzystamy z tych informacji, aby zrozumieć i przeanalizować trendy oraz zarządzać witryną.


Inni

Może być konieczne – na mocy prawa, procesów prawnych, sporów sądowych i / lub wniosków od władz publicznych abyśmy ujawnili Twoje dane osobowe. Możemy również ujawnić informacje o Tobie, jeśli stwierdzimy, że dla celów bezpieczeństwa, egzekwowania prawa lub innych kwestii związanych z bezpieczeństwem publicznym ujawnienie danych jest konieczne. Możemy również ujawnić informacje o Tobie, jeśli stwierdzimy, że ujawnienie jest zasadnie konieczne do egzekwowania naszych warunków i zasad lub ochrony naszych użytkowników.

Ochrona danych osobowych

Wszystkie informacje, które gromadzimy, są przechowywane na bezpiecznym serwerze. W przypadku naruszenia bezpieczeństwa, zgodnie z przepisami GDPR, zamierzamy poinformować władze w ciągu 72 godzin o charakterze i zakresie naruszenia oraz, w przypadku naruszenia danych wrażliwych, skontaktować się ze wszystkimi poszkodowanymi użytkownikami z informacjami o tym, jakie dane zostały naruszone.

Przechowywanie danych osobowych

Przechowujemy dane osobowe użytkownika przez okres niezbędny do realizacji celów określonych w niniejszych Zasadach prywatności.

Dostęp do danych osobowych

W każdej chwili możesz zaktualizować swoje dane za pomocą strony konfiguracyjnej swojego konta. Każdy użytkownik ma też prawo do usunięcia swojego konta - w tym celu należy skontaktować się z administratorem forum.

Możemy odmówić przetwarzania żądań, które są niepoważne / dokuczliwe, zagrażają prywatności innych osób, są wyjątkowo niepraktyczne lub w przypadku których lokalne prawo tego zabrania. Możemy również odrzucać niektóre aspekty usunięcia lub żądania dostępu, jeśli uważamy, że mogłoby to podważyć nasze uzasadnione wykorzystanie danych do celów zwalczania nadużyć i bezpieczeństwa, jak opisano wcześniej.



Od czasu do czasu możemy być zmuszeni do aktualizacji niniejszej Polityki prywatności. Gdy zmienimy politykę w sposób istotny, na naszej stronie internetowej zostanie zamieszczona informacja wraz z zaktualizowaną Polityką prywatności.

**Regulamin wchodzi w życie w dniu opublikowania go *
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template junglebook v 0.2 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne
Blog Gry Escape The Room
Kopiowanie i rozpowszechnianie tekstów zamieszczonych na forum bez pisemnej zgody autorów
jest surowo zabronione, gdyż jest naruszeniem praw autorskich do solucji i poradników.
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12