Ponieważ sama jestem mamą 14 miesięcznego diabełka i często mam wątpliwości czy coś dobrze robię więc zakładam ten temat. Większość z Was ma dzieci jak i również wnuczki więc pewnie z chęcią doradzicie mnie jak i Ann naszej nowej mamusi ( za kilka tygodni). Piszcie o radach poradach , jak pielęgnować dzieci , jakiś fajnych zabawach ... o wszystkim co związane z dziećmi .
_________________ "Być może dla świata jesteś nikim , ale dla kogoś możesz być całym światem ."
Wiek: 107 Dołączyła: 20 Maj 2008 Posty: 13497 Skąd: woj.śląskie
Wysłany: 2011-01-18, 16:41
Ann, ana555, piszcie co chcecie wiedzieć :oko:
_________________ "Bo życie to dar, nie zmarnuj go na smutki i żale ..." "Życie jest tym, co nam się przydarza,
kiedy jesteśmy zajęci snuciem innych planów"
Wysłany: 2011-01-19, 17:22
pulpeciki z miesa mielonego,indyczego, wolowego , robisz jak kotlety, wrzucasz do gara z woda , i gotuja sie same, dokladam troszke koperku , : wpierdziela jak nie wiem
jak Natalka byla mala uwielbiala rosol z kluskami lanymi......przepisy moga byc ale i tak kazde dziecko lubi co innego........:/ ..........a teraz to by tego napewno nie zjadla.....
_________________ .
"Określ, co sprawia że dobrze się czujesz i zacznij robić tego więcej "
Wiek: 107 Dołączyła: 20 Maj 2008 Posty: 13497 Skąd: woj.śląskie
Wysłany: 2011-01-22, 20:56
.
Najszybsza do wykonania przekąska - deser
ana555 napisał/a:
mają być mało czasochłonne
Gotujesz kisiel , dodajesz starte jabłko .
Będzie szybciej chłodniejsze i można prawie od razu jeść .
Do tego jakiś biszkopcik , herbatnik .
Starte jabłko też możesz dodać do kaszki manny .
A zresztą każdy owoc nadaje się
Witamin nigdy nie za dużo , zwłaszcza zimą .
...
Lane kluski dodaję i teraz , ale do zagęszczenia jakiejś zupy warzywnej
i to wtedy gdy chcę szybko to zrobić .
Włoszczyzna , albo jakieś inne warzywa mrożone na wrzątek . Łyżka masła .
Lane kluski - takie cienkie nitki żeby się wylewały .
Na sam koniec zielenina (z zamrażalki - w sezonie kupuję i zsiekaną do małych pojemniczków wkładam - koperek , pietruszkę ).
Szybko!!! witaminowo i smacznie - u mnie zjadają
..
_________________ "Bo życie to dar, nie zmarnuj go na smutki i żale ..." "Życie jest tym, co nam się przydarza,
kiedy jesteśmy zajęci snuciem innych planów"
Czy możecie poradzić mi jakie kredki kupić najlepiej dla dzieci? Zastanawiam sie nad firmą Stabilo. Moje dziecko rysuje bardzo dużo i super jej to wychodzi dlatego zużywa kredki w szybkim tempie, rysuje jak szalona! Zastanawiam się czy nie zamówić większej ilości z [URL...[/URL] co uważacie drogie mamy?
Ostatnio zmieniony przez Anet 2018-09-21, 14:22, w całości zmieniany 2 razy