Wielkimi krokami zbliża się sezon grillowy. Proponuję rozejrzeć się za karczkiem jagnięcym, gotowe plastry mozna kupić na wagę lub pakowane np. waksowane. Jedzenia nie ma dużo, ale do cmoktania i lizania - mnóstwo smaku!
4 plastry karczku jagnięcego moczymy przez około 2-3 godziny w zalewie:
- ocet z czerwonego wina lub wino czerwone wytr. 1/3 szklanki
- 1/3 szklanki zimnej wody z dwiema szczyptami soli i łyzką oleju
- dwa pokruszone listki laurowe
- kilka ziaren ziela ang.
- kilka listków kolendry
- mała gałązeczka rozmarynu
kolendrę z rozmarynem rozdrabniamy palcami lub grubiej siekamy.
Plastry grillujemy na mocno nagrzanym ruszcie, dość krótko i tylko delikatnie rumieniąc - można je przed położeniem na grill przesmarować dodatkowo oliwą (ja tego nie robię).
Podajemy mięsko w towarzystwie surówki, bez dipów.
_________________ Wszystko przemija prócz prawdziwej tęsknoty.
To nie czarny kot napotkany przynosi pecha, ale ciemny kmiot. A ludzie jak zwykle powtarzają tylko to co im wygodne!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Kopiowanie i rozpowszechnianie tekstów zamieszczonych na forum bez pisemnej zgody autorów jest surowo zabronione, gdyż jest naruszeniem praw autorskich do solucji i poradników.
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11