Poprzedni temat :: Następny temat
Grillowany karczek jagnięcy
Autor Wiadomość
Ama 
Czas na kawkę ;)



Wiek: 52
Dołączyła: 25 Kwi 2010
Posty: 2722
Skąd: Kraków i nie tylko
Wysłany: 2014-04-07, 16:49   Grillowany karczek jagnięcy

Wielkimi krokami zbliża się sezon grillowy. Proponuję rozejrzeć się za karczkiem jagnięcym, gotowe plastry mozna kupić na wagę lub pakowane np. waksowane. Jedzenia nie ma dużo, ale do cmoktania i lizania - mnóstwo smaku! :D

4 plastry karczku jagnięcego moczymy przez około 2-3 godziny w zalewie:
- ocet z czerwonego wina lub wino czerwone wytr. 1/3 szklanki
- 1/3 szklanki zimnej wody z dwiema szczyptami soli i łyzką oleju
- dwa pokruszone listki laurowe
- kilka ziaren ziela ang.
- kilka listków kolendry
- mała gałązeczka rozmarynu
kolendrę z rozmarynem rozdrabniamy palcami lub grubiej siekamy.

Plastry grillujemy na mocno nagrzanym ruszcie, dość krótko i tylko delikatnie rumieniąc - można je przed położeniem na grill przesmarować dodatkowo oliwą (ja tego nie robię).

Podajemy mięsko w towarzystwie surówki, bez dipów.
_________________
Wszystko przemija prócz prawdziwej tęsknoty.

To nie czarny kot napotkany przynosi pecha, ale ciemny kmiot. A ludzie jak zwykle powtarzają tylko to co im wygodne!
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template junglebook v 0.2 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne
Blog Gry Escape The Room
Kopiowanie i rozpowszechnianie tekstów zamieszczonych na forum bez pisemnej zgody autorów
jest surowo zabronione, gdyż jest naruszeniem praw autorskich do solucji i poradników.
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11