Mam pytanko, czy do zainstalowania i prawidlowej pracy IrfanView , potrzebne jest połaczenie się z internetem? Zainstalowalam go na Win7 i wyglada, że wymaga, inaczej nie robi screenow, a jak robi, to nakłada jeden na drugi. Nie diabła nie rozumiem co i jak, a próbuję robić screeny do A New Begining. Nacka, powiedz mi jakim programem robiłas te screeny, do tej wlaśnie gry?
agusia16, do zainstalowania na pewno potrzeba połączenia z netem Ale jeśli chodzi o pracę to wydaje mi się, że absolutnie nie wymaga połączenia z netem Rozumiem, że chodzi Ci o wstawianie jakichś fotek na inną? Musisz na tej, która jest bazą zaznaczyć odpowiedni fragment, gdzie chcesz wkleić coś z innego zdjęcia i będzie OK. Mi działa bez zarzutu
Pobrałaś sobie spolszczenie? Wtedy jest łatwiej pracować
Wysłany: 2012-01-17, 16:05
agusia16, ja pracuje pod Vistą. Mam od dawna IrfanView. Wlasnie Spróbowałam zrobic screan: zakadka "Options", wybierasz "Capture/Screenshot" albo klawiszem C, i wybierasz ustawienia (np sposob uruchamiania screena) oraz miejsce gdzie ma byc zapisywany. I co wazne - dziala mi bez podlaczonego Internetu!!!!
agusia16, do zainstalowania na pewno potrzeba połączenia z netem
Pobrałaś sobie spolszczenie? Wtedy jest łatwiej pracować
No i pewnie tu lezy problem, bo ja na Win7 nie mam netu. Wygląda tak, jakby sie program nie do końca zaistalował. Nie mniej jednak pokombinuje jeszcze tak jak mowicie, dziękuję wszystkim za odzew.
Byc może się przyzwyczaję, choć ja osobiście znam prostsze programy niż ten, a.e nie wszystkie działają na danej grze, niektóre gry, nie tolerują niektórych programow, niestety. Dzięki wielkie za pomoc
Jest prosty jak drut. Mam wrażenie, że zbytnio kombinujecie z tymi screenami. Ja tak jak jednorogini korzystam praktycznie tylko z PrtScr i CtrV, potem wycinam wybrany fragment, klikam d które czyści ekran i wklejam to co trzeba. A potem ewentualnie obróbka
prt scr (print screen) działa zawsze, potem wklejasz (ctrl+v) zaznaczasz fragment i kadrujesz (ctrl+y) na koniec zapisujesz (ctrl+s)
po tygodniu zajmie Ci to pół minuty
_________________ "Walk ahead of me and I may not follow.
Walk behind me and I may not lead.
Walk beside me, like a friend."
agusia16, jeszcze jedno mi się przypomniało, przy robieniu zrzutu zwracaj uwagę czy słyszysz sygnał dźwiękowy. Jak nie słyszysz to powtórz ustawienie. Zdarzało mi się że przy przerwie w pracy program się "usypiał"
agusia16, jeszcze jedno mi się przypomniało, przy robieniu zrzutu zwracaj uwagę czy słyszysz sygnał dźwiękowy. Jak nie słyszysz to powtórz ustawienie. Zdarzało mi się że przy przerwie w pracy program się "usypiał"
Dziękuję, to cenna uwaga, bo zdaje mi sie,że nie slyszalam żadnego dźwięku. Jakos nie moge przywyknąc do tego programu. Poki co przeistalowalam Fraps-a i działa.