Poprzedni temat :: Następny temat
IrfanView - pytanie
Autor Wiadomość
agusia16 



Wiek: 50
Dołączyła: 27 Paź 2009
Posty: 1082
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2012-01-17, 14:59   IrfanView - pytanie

Witajcie :tongue:

Mam pytanko, czy do zainstalowania i prawidlowej pracy IrfanView , potrzebne jest połaczenie się z internetem? Zainstalowalam go na Win7 i wyglada, że wymaga, inaczej nie robi screenow, a jak robi, to nakłada jeden na drugi. Nie diabła nie rozumiem co i jak, a próbuję robić screeny do A New Begining. Nacka, powiedz mi jakim programem robiłas te screeny, do tej wlaśnie gry?
_________________
http://przygodowki.net/
 
 
 
BOIS 



Wiek: 35
Dołączył: 11 Lip 2007
Posty: 1992
Skąd: Sochaczew
Wysłany: 2012-01-17, 15:04   

Cześć :buziak:
Ja mam WinXP i nie używam takiego programu, więc nie pomogę niestety :/
_________________

 
 
rafi1972 



Wiek: 48
Dołączył: 03 Cze 2007
Posty: 12078
Skąd: Katowice
Wysłany: 2012-01-17, 15:59   

agusia16, do zainstalowania na pewno potrzeba połączenia z netem :taak: Ale jeśli chodzi o pracę to wydaje mi się, że absolutnie nie wymaga połączenia z netem :nie: Rozumiem, że chodzi Ci o wstawianie jakichś fotek na inną? Musisz na tej, która jest bazą zaznaczyć odpowiedni fragment, gdzie chcesz wkleić coś z innego zdjęcia i będzie OK. Mi działa bez zarzutu :taak:

Pobrałaś sobie spolszczenie? Wtedy jest łatwiej pracować :)
_________________

 
 
ola 
wiosenna :)



Dołączyła: 06 Lis 2007
Posty: 1638
Skąd: jeszcze Poznań...
Wysłany: 2012-01-17, 16:05   

agusia16, ja pracuje pod Vistą. Mam od dawna IrfanView. Wlasnie Spróbowałam zrobic screan: zakadka "Options", wybierasz "Capture/Screenshot" albo klawiszem C, i wybierasz ustawienia (np sposob uruchamiania screena) oraz miejsce gdzie ma byc zapisywany. I co wazne - dziala mi bez podlaczonego Internetu!!!!

Nie wiem jaka masz wersje IrfanView - ja mam 4.25
_________________

 
 
 
Nacka 



Dołączyła: 02 Cze 2007
Posty: 13073
Skąd: Polska
Wysłany: 2012-01-17, 17:52   

agusia16, ja używałam klawiszy Ctrl+F11 jak na screenie. Nie kombinowałam z automatycznymi zrzutami. Cały czas robiło mi dobrze zrzuty :
Aaaa i mam 4,28 :bezradny:
_________________

 
 
agusia16 



Wiek: 50
Dołączyła: 27 Paź 2009
Posty: 1082
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2012-01-17, 17:57   

rafi1972 napisał/a:
agusia16, do zainstalowania na pewno potrzeba połączenia z netem :taak:

Pobrałaś sobie spolszczenie? Wtedy jest łatwiej pracować :)


No i pewnie tu lezy problem, bo ja na Win7 nie mam netu. Wygląda tak, jakby sie program nie do końca zaistalował. Nie mniej jednak pokombinuje jeszcze tak jak mowicie, dziękuję wszystkim za odzew.
_________________
http://przygodowki.net/
 
 
 
jednorogini 
Robi Rozeznanie


Wiek: 38
Dołączyła: 27 Sie 2010
Posty: 251
Skąd: PL NW
Wysłany: 2012-01-17, 20:00   

absolutnie nie wymaga internetu (jak już masz plik instalacyjny ściągnięty), jest bajecznie prosty w obsłudze, jak już się przyzwyczaisz

IrfanView

spolszczenie

ja screeny robię wciskając PRT SCR a następnie otwieram irfanview i wklejam (ctrl+v), kadruję i zapisuję


Photoscape to też bardzo prosty program, także dostępne jest spolszczenie

photoscape

spolszczenie photoscape
_________________
"Walk ahead of me and I may not follow.
Walk behind me and I may not lead.
Walk beside me, like a friend."
 
 
 
agusia16 



Wiek: 50
Dołączyła: 27 Paź 2009
Posty: 1082
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2012-01-17, 20:53   

Byc może się przyzwyczaję, choć ja osobiście znam prostsze programy niż ten, a.e nie wszystkie działają na danej grze, niektóre gry, nie tolerują niektórych programow, niestety. Dzięki wielkie za pomoc :tongue:
_________________
http://przygodowki.net/
 
 
 
rafi1972 



Wiek: 48
Dołączył: 03 Cze 2007
Posty: 12078
Skąd: Katowice
Wysłany: 2012-01-17, 21:00   

Jest prosty jak drut. Mam wrażenie, że zbytnio kombinujecie z tymi screenami. Ja tak jak jednorogini korzystam praktycznie tylko z PrtScr i CtrV, potem wycinam wybrany fragment, klikam d które czyści ekran i wklejam to co trzeba. A potem ewentualnie obróbka :bezradny:
_________________

 
 
jednorogini 
Robi Rozeznanie


Wiek: 38
Dołączyła: 27 Sie 2010
Posty: 251
Skąd: PL NW
Wysłany: 2012-01-17, 21:09   

prt scr (print screen) działa zawsze, potem wklejasz (ctrl+v) zaznaczasz fragment i kadrujesz (ctrl+y) na koniec zapisujesz (ctrl+s)
po tygodniu zajmie Ci to pół minuty
_________________
"Walk ahead of me and I may not follow.
Walk behind me and I may not lead.
Walk beside me, like a friend."
 
 
 
Nacka 



Dołączyła: 02 Cze 2007
Posty: 13073
Skąd: Polska
Wysłany: 2012-01-17, 21:22   

rafi1972, ale przy większych grach PrtScr to upierdliwy zabieg :
_________________

 
 
Nacka 



Dołączyła: 02 Cze 2007
Posty: 13073
Skąd: Polska
Wysłany: 2012-01-18, 18:50   

agusia16, jeszcze jedno mi się przypomniało, przy robieniu zrzutu zwracaj uwagę czy słyszysz sygnał dźwiękowy. Jak nie słyszysz to powtórz ustawienie. Zdarzało mi się że przy przerwie w pracy program się "usypiał" :
_________________

 
 
agusia16 



Wiek: 50
Dołączyła: 27 Paź 2009
Posty: 1082
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2012-01-18, 19:44   

Nacka napisał/a:
agusia16, jeszcze jedno mi się przypomniało, przy robieniu zrzutu zwracaj uwagę czy słyszysz sygnał dźwiękowy. Jak nie słyszysz to powtórz ustawienie. Zdarzało mi się że przy przerwie w pracy program się "usypiał" :


Dziękuję, to cenna uwaga, bo zdaje mi sie,że nie slyszalam żadnego dźwięku. Jakos nie moge przywyknąc do tego programu. Poki co przeistalowalam Fraps-a i działa.
_________________
http://przygodowki.net/
 
 
 
Lulka
[Usunięty]

Wysłany: 2012-01-18, 20:54   

:o a ja w ogóle nie wiem o czym dyskutowaliście :wacko:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template junglebook v 0.2 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne
Blog Gry Escape The Room
Kopiowanie i rozpowszechnianie tekstów zamieszczonych na forum bez pisemnej zgody autorów
jest surowo zabronione, gdyż jest naruszeniem praw autorskich do solucji i poradników.
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11