Wysłany: 2010-09-29, 10:34 Uruchomienie i instalacja TLJ pod system win XP
Uruchomienie TLJ
Grę nie instalujemy z autostartu.
-Klikamy prawym przyciskiem myszy na stacje dysków.
-Klikamy na otwórz.
Następnie klikamy prawym przyciskiem myszy na ikonę setup, zaznaczymy w zakładce zgodność, zaznaczamy ptaszkiem:
-Uruchom ten program w trybie zgodności z win 98 ,jeśli samo zaznaczenie tego, nie pomoże, zaznaczamy również:
-rozdzielczość ,
-kompozycje wizualne,
-zaawansowane usługi tekstowe,
przy zamianie płyty trzeba chwilkę odczekać, zanim program ponownie ruszy.
Po instalacji nie pozwalamy na instalację directx - ptaszka odhaczmy.
Następnie wchodzimy do folderu z grą instaluje się domyślnie
C:/Program Files/TLJ.
Szukamy ikony game.exe klikamy na nią prawym przyciskiem myszy , przechodzimy na zakładkę zgodność, zaznaczamy ptaszkiem: uruchom w trybie zgodności z win 98 oraz zaznaczamy kompozycje wizualne. Gdyby mimo wszystko nadal sprawiała problemy zaznaczamy również opcje, rozdzielczość oraz zaawansowane usługi tekstwoe
Klikamy dwukrotnie, wyskakuje tablica z ustawieniami do uruchomienia , odznaczamy akcelerację 3D, klikamy uruchom i miłego grania.
Jeśli mamy wersję dwupłytową pobieramy patch ze strony przygodomani
Pod Vistę, jest inny patch zamieszczony przeze mnie na przygodówkach, natomiast postępowanie z instalacją i koniecznością wyłączenia w grze akceleratora 3D taka sama.
zaraz jak skacze grac w Still Life to krok po kroku zrobie tak jak piszesz Urszula i z gory dziekuje z takimi wyjasnieniami powinnam to zrobic.....no zobaczymy
_________________ .
"Określ, co sprawia że dobrze się czujesz i zacznij robić tego więcej "
[ Dodano: 2010-09-30, 20:51 ]
Gra się wykrzacza, gdy jest uruchamiana ze skróty tworzonego przez grę. Natomiast idzie płynnie, gdy uruchamiam ze skróty , który pokazałam. Nie wiem jaką masz mocna kartę grafiki. Mam wgrane na potrzeby gier kodecki te:
Tygrysku powiedz mi jaką masz kartę grafiki? Z którego skrótu uruchamiasz grę? Czy wgrałaś patcha? Jak masz ustawioną zgodność?
Chodzi mi o skrót do gry. Jeśli grę uruchomiasz ze skrótu podanego w opisie to wejdź jeszcze we właściwości/ zgodność i zaznacz ptaszkiem najpierw wyłącz zaawansowane usługi tekstowe dla tego programu, sprawdź czy gra idzie prawidłowo, jeśli nie zaznacz jeszcze, uruchom w rozdzielczości ekranu 640x480. Daj znać czy to pomogło.
Urszula dziekuje jak narazie gram od kilku minut i mam nadzieje ze mi juz nic nie wyskoczy..........dziekuje Ci baaaaardzo za pomoc........:))))))))))))
_________________ .
"Określ, co sprawia że dobrze się czujesz i zacznij robić tego więcej "
Mam też taką nadzieję, rób często zapisy, gdyby jednak, chciała grymasić. Nawiasem strasznie jest humorzasta, moja chyba się mnie boi i specjalnie nie rozrabia.