Poprzedni temat :: Następny temat
Myst a oprogramowanie Vista
Autor Wiadomość
ola 
wiosenna :)



Dołączyła: 06 Lis 2007
Posty: 1638
Skąd: jeszcze Poznań...
Wysłany: 2010-05-05, 22:50   

Ann, nie ma problemu - podziele sie MYSTem z przyjemnością:)
póki co mignęła mi strona startowa i... koniec.

I tu pytanie do Urszuli, ... wiem, że były problemy z jej uruchamianiem pod XP. Ja mam Viste HP. Wprawdzie nie była wymieniona w wymaganiach systemowych gry, ale czy moze to stanowić problem? Narazie próbowałam uruchomic (zgodnie z sugestia vaapu) riven i exile bo podobno najwiecej klopotow sprawiala I cz. Wiesz może Uleńko co moge zrobic zeby zasmakowac uroku tej gry?....
_________________

 
 
 
Urszula 
Urszula



Wiek: 60
Dołączyła: 23 Sty 2008
Posty: 570
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2010-05-06, 09:48   

Ola sprawa wygląda, tak aby uruchomić Mysta musisz przestawić quick time wchodzimy w zakładkę Edit następnie włączamy preferencje quicktime wchodzimy w zakładkę advanced przy wpisie video włączamy safe mode (GDI /Only). ( quicktime jest dołączony do płyty z grą) Na ikonie skrótu gry, we właściwościach w zakładce zgodność , zaznaczymy ilość kolorów tylko 256. Po ustawieniu tego koniecznie musisz przeładować system. Być może będziesz musiała w zakładce gry we właściwościach, ustawić zgodność z win XP. Daj znać czy to pomogło czy nie i w razie czego jaki kod błędu Ci wyskakuje, przy uruchomieniu. Aha pod Vistą być może trzeba będzie grę uruchomić jako administrator i wtedy również przeładować system. .
_________________
http://forum.przygodomania.pl/index.php
 
 
ola 
wiosenna :)



Dołączyła: 06 Lis 2007
Posty: 1638
Skąd: jeszcze Poznań...
Wysłany: 2010-05-06, 13:34   

Urszula, jestes wielka :uklon: odpalilam gre :D

informacja uzupelniajaca dla posiadaczy systemu VISTA Home Premium:

jedyna rzecz, którą zrobiłam to we własciwościach gry (zrobiłam tak w Riven) zaznaczyłam ilość kolorów 256!!!! i wystarczyło :D Pozostałych czynności nie musiałam wykonywać. Wczesniej przy probie uruchomienia nie pokazywała mi sie zadna komenda błedu - po prostu zwijał mi się obraz do paska. Więc jesli ktos bedzie chciał grać pod Vistą a bedzie miał kłopot podobny do mojego wystarczy operacja z iloscia kolorow. W reszte rzeczy system jest widocznie wyposazony :) :hura: i :buziak: oraz :kwiatek: dla Urszuli :D
_________________

 
 
 
Urszula 
Urszula



Wiek: 60
Dołączyła: 23 Sty 2008
Posty: 570
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2010-05-06, 16:02   

Cieszę się, że gra ruszyła i możesz pograć. Ciekawa jestem, czy Ci się spodoba. Ja jestem nią zachwycona. Całą zresztą serią, ale najbardziej zakochałam się w Myst IV -Objawienie. To jest dopiero arcydzieło :rotfl:
_________________
http://forum.przygodomania.pl/index.php
 
 
ola 
wiosenna :)



Dołączyła: 06 Lis 2007
Posty: 1638
Skąd: jeszcze Poznań...
Wysłany: 2010-05-06, 22:48   

Urszula, narazie jestem zachwycona 1sza czescia :) wparwdzie utknelam na rurociagach, ale wroce do ich tematu :) Wyprobowalam rowniez II i III (poczatek zeby zobaczyc), ale na II dwa razy zawiesila mi sie gra :( . Tym jednak bede sie martwic pozniej :) Wciaga w kazdym badz razie niesamowicie :) Na dzisiaj dosyc wrazen mystowych... chyba :)
_________________

 
 
 
Urszula 
Urszula



Wiek: 60
Dołączyła: 23 Sty 2008
Posty: 570
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2010-05-07, 15:10   

Jeśli Riven wiesza system, to oprócz kolorów, ustaw tryb zgodności w win 98. Wtedy to powinno pomóc. Generalnie zaś, rób często zapisy gry, bo one z racji swojego wieku, są bardzo chimeryczne. O ile działały prawie bez problemowo na 98, to już im dalej w las, czyli nowy system i sprzęt jest gorzej. To jest tak jak staruszka, która biegnie do tramwaju czasem jej się uda go dogonić, ale czasem musi przystanąć, dla złapania oddechu. :rotfl:
Cieszę się, że gra Ci się podoba, to znaczy, że będzie kolejny Mysto-maniak. :hura: :hura: :hura: :hura: :hura: :hura: :hura:
_________________
http://forum.przygodomania.pl/index.php
 
 
ola 
wiosenna :)



Dołączyła: 06 Lis 2007
Posty: 1638
Skąd: jeszcze Poznań...
Wysłany: 2010-05-07, 15:23   

Urszula, nie bedzie - jest kolejny mystomaniak :hahaha:
juz mnie dzisiaj od rana rece swedzialy, ale jednak wzielam sie za lekture emocji choc ciezko bylo stawic czola pokusie :>
_________________

 
 
 
vaapu 
Srebrna Natalia



Wiek: 32
Dołączyła: 03 Sie 2007
Posty: 2747
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2010-05-07, 20:12   

To ja muszę swoje wtrącić jeszcze: bardzo się cieszę, że Ci się Olu spodobała gra, bo ja różne rzeczy o niej czytałam i bałam się strasznie, co o niej powiesz :)
_________________
Dziękuję Ci Tato, że jestem Resoviakiem!
 
 
 
ola 
wiosenna :)



Dołączyła: 06 Lis 2007
Posty: 1638
Skąd: jeszcze Poznań...
Wysłany: 2010-05-07, 23:24   

vaapu, namawiam cie zebys do niej zasiadla - jest suuuuper :) mialam najwiekszy problem przy rurociagach - okazalo sie, ze po prostu nie zamknelam drzwi :hahaha: ale poza tym bajka :) oczywiscie w sensie urody - bo naglowkowac sie trezba ale tak fajnie - zagadki logiczne do bolu :)
_________________

 
 
 
vaapu 
Srebrna Natalia



Wiek: 32
Dołączyła: 03 Sie 2007
Posty: 2747
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2010-05-07, 23:43   

Na razie zainstalowałam dzisiaj Zakazany manuskrypt.
A jeśli lubisz takie gry, to mam jeszcze Sentinela i Aurę, mogę pożyczyć, bo póki co mam solidny zapas gier.
_________________
Dziękuję Ci Tato, że jestem Resoviakiem!
 
 
 
ola 
wiosenna :)



Dołączyła: 06 Lis 2007
Posty: 1638
Skąd: jeszcze Poznań...
Wysłany: 2010-05-07, 23:46   

vaapu, narazie musze skonczyc mysta bo Ann czeka juz w kolejce a i pracy mam troche :) ale napewno chetnie pozycze jesli jestes chetna jak tylko przejde ta gre :) dam znac kiedy bede gotowa :)
_________________

 
 
 
Urszula 
Urszula



Wiek: 60
Dołączyła: 23 Sty 2008
Posty: 570
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2010-05-08, 11:55   

Ola nawet nie wiesz jak się ciesze, że moje ukochane gry, tobie też się podobają, Vaapu ty też zaczęłaś od całkiem porządnej i pięknej przygodówki.
Ola czy chciałaś windą jechać do góry przy otwartych drzwiach? Cóż na to pan behapowiec? To jest jawna nieostrożność, przecież z windy można wypaść. :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
_________________
http://forum.przygodomania.pl/index.php
 
 
ola 
wiosenna :)



Dołączyła: 06 Lis 2007
Posty: 1638
Skąd: jeszcze Poznań...
Wysłany: 2010-05-08, 13:49   

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
_________________

 
 
 
Ama 
Czas na kawkę ;)



Wiek: 52
Dołączyła: 25 Kwi 2010
Posty: 2722
Skąd: Kraków i nie tylko
Wysłany: 2010-07-15, 02:18   

Nabyłam serię URU kompletne kroniki. No i mogę się tylko załamać, bo na moim XP żółwi momentami, no i jak przechodzę do następnego świata, gra się wiesza i informuje mnie o błędzie. Ustawienie parametrów dźwięku i grafiki na mniej efektywne nic tu nie pomogło... :/ HEEELP!
_________________
Wszystko przemija prócz prawdziwej tęsknoty.

To nie czarny kot napotkany przynosi pecha, ale ciemny kmiot. A ludzie jak zwykle powtarzają tylko to co im wygodne!
 
 
Urszula 
Urszula



Wiek: 60
Dołączyła: 23 Sty 2008
Posty: 570
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2010-07-15, 14:52   

Poczekaj wgram swoją grę i powiem co się u mnie dzieje. W razie czego napisz mi jakie ma parametry twój komputer
_________________
http://forum.przygodomania.pl/index.php
 
 
Ama 
Czas na kawkę ;)



Wiek: 52
Dołączyła: 25 Kwi 2010
Posty: 2722
Skąd: Kraków i nie tylko
Wysłany: 2010-07-15, 14:54   

dzięki...
_________________
Wszystko przemija prócz prawdziwej tęsknoty.

To nie czarny kot napotkany przynosi pecha, ale ciemny kmiot. A ludzie jak zwykle powtarzają tylko to co im wygodne!
 
 
Urszula 
Urszula



Wiek: 60
Dołączyła: 23 Sty 2008
Posty: 570
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2010-07-15, 15:29   

Ama u mnie gra działa bez żadnych ustawień, jeśli idzie Ci w żółwim tempie i wiesza się gra. Wgraj kodeki i zobacz jak pójdzie gra http://www.programosy.pl/...odec-pack.html. Po wgraniu kodeków musisz przeładować system, mam nadzieję, że to nie jest wina twojej karty grafiki. W razie czego nowsze sterowniki tez pomogą.
_________________
http://forum.przygodomania.pl/index.php
Ostatnio zmieniony przez Urszula 2010-10-05, 20:17, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Ama 
Czas na kawkę ;)



Wiek: 52
Dołączyła: 25 Kwi 2010
Posty: 2722
Skąd: Kraków i nie tylko
Wysłany: 2010-07-15, 15:46   

:uklon: :uklon: :uklon: :uklon: :uklon: :uklon: jutro podziałam zatem
_________________
Wszystko przemija prócz prawdziwej tęsknoty.

To nie czarny kot napotkany przynosi pecha, ale ciemny kmiot. A ludzie jak zwykle powtarzają tylko to co im wygodne!
 
 
Urszula 
Urszula



Wiek: 60
Dołączyła: 23 Sty 2008
Posty: 570
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2010-07-15, 15:48   

Jak coś będzie nie tak daj znać , ale powinien ruszyć
_________________
http://forum.przygodomania.pl/index.php
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template junglebook v 0.2 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne
Blog Gry Escape The Room
Kopiowanie i rozpowszechnianie tekstów zamieszczonych na forum bez pisemnej zgody autorów
jest surowo zabronione, gdyż jest naruszeniem praw autorskich do solucji i poradników.
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 11