Poprzedni temat :: Następny temat
The Neverhood
Autor Wiadomość
BOIS 



Wiek: 32
Dołączył: 11 Lip 2007
Posty: 1992
Skąd: Sochaczew
Wysłany: 2010-05-31, 12:03   The Neverhood

Witam was ! :grimace:

Od razu zacznę od sedna sprawy.

Gra działać działa, bo wcześniej był problem ale dałem radę... jednak tym razem zapisałem grę i gdy chciałem ją wczytać to pojawia mi się coś takiego na ekranie: "ERROR LOADING GAME OR GAME NOT FOUND" i robiłem 3 różne sejwy i przy każdym odczytaniu gry zawsze wyskakuje mi to okienko.

Jak patrzyłem do głównego folderu gry to tam nie ma nawet żadnego podfolderu w stylu "Savegame" czy cóś takiego.

:mysli: Wie ktoś co z tym zrobić ??? :mysli:
_________________

 
 
ana555 



Wiek: 35
Dołączyła: 12 Lis 2008
Posty: 8606
Skąd: znad morza :)
Wysłany: 2010-05-31, 12:13   

pomogłabym ci :taak: ale za karę że tak rzadko wpadasz to ci nie pomogę :cwaniak: ;P :hahaha:
_________________
"Być może dla świata jesteś nikim , ale dla kogoś możesz być całym światem ."
 
 
BOIS 



Wiek: 32
Dołączył: 11 Lip 2007
Posty: 1992
Skąd: Sochaczew
Wysłany: 2010-05-31, 12:18   

Bo nie mam za bardzo kiedy.

Po 1-sze to trochę gier trzeba było przejść :grimace: po drugie cały tydzień do pracy na 3 zmiany a potem :hajja: CAŁE :hajja: 1,5 dnia wolnego (jak się przychodzi do domu trzeba trochę odespać) i znowu tydzień cały zapitalać... raz na miesiąc 3 dni wolnego.

Dlatego tak dawno mnie nie było.
_________________

 
 
ana555 



Wiek: 35
Dołączyła: 12 Lis 2008
Posty: 8606
Skąd: znad morza :)
Wysłany: 2010-05-31, 12:36   

BOIS, :pocieszacz: :buziak:
_________________
"Być może dla świata jesteś nikim , ale dla kogoś możesz być całym światem ."
 
 
BOIS 



Wiek: 32
Dołączył: 11 Lip 2007
Posty: 1992
Skąd: Sochaczew
Wysłany: 2010-05-31, 14:26   

Dzięki za całusa... od takiej :hajja: diablicy :hajja: to sama przyjemność :D

A wracając do tematu jak ktoś będzie mógł pomóc to będzie fajnie, bo za każdym razem muszę zaczynać grę od początku.
_________________

 
 
Kajamira 



Wiek: 97
Dołączyła: 02 Maj 2007
Posty: 3876
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-05-31, 15:48   

myślę Bois,że jeśli wpadnie Urszula - to Ci na pewno pomoże ))))) jakoś tego jestem pewna )))))
_________________

 
 
Jolinek 



Wiek: 97
Dołączyła: 16 Lis 2008
Posty: 4250
Skąd: Polska
Wysłany: 2010-05-31, 15:50   

BOIS, a czy przypadkiem nie masz WINDOWS 7 ???



Kajamira napisał/a:
myślę Bois,że jeśli wpadnie Urszula - to Ci na pewno pomoże ))))) jakoś tego jestem pewna )))))



a i ja dam rekę uciąć, że Urszulka pomoże :oczko:
_________________
Nie ufam nikomu,
ufam tylko tym,
którzy na to zasłużyli
 
 
ana555 



Wiek: 35
Dołączyła: 12 Lis 2008
Posty: 8606
Skąd: znad morza :)
Wysłany: 2010-05-31, 19:00   

BOIS napisał/a:
Dzięki za całusa... od takiej :hajja: diablicy :hajja: to sama przyjemność :D


:brwi:
_________________
"Być może dla świata jesteś nikim , ale dla kogoś możesz być całym światem ."
 
 
BOIS 



Wiek: 32
Dołączył: 11 Lip 2007
Posty: 1992
Skąd: Sochaczew
Wysłany: 2010-06-01, 12:47   

Nie Elfik, mam Windowsa XP.
_________________

 
 
vaapu 
Srebrna Natalia



Wiek: 29
Dołączyła: 03 Sie 2007
Posty: 2747
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2010-06-01, 14:25   

Miałam ostatnio na podorędziu Neverhooda, ale że grałam na komputerze, a nie laptopie, to go nie skończyłam i czeka na swoją kolejkę. Żadnych problemów nie zanotowałam, save chodzą jak należy, a mam, tak jak Ty XP.
_________________
Dziękuję Ci Tato, że jestem Resoviakiem!
 
 
 
Urszula 
Urszula



Wiek: 57
Dołączyła: 23 Sty 2008
Posty: 570
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2010-06-02, 11:43   

Nie wiem czy pomogę, bo nie mam gry aby ją przetestować. Sprawa pierwsza, ustaw grę w trybie zgodności z win 98 lub 95 wtedy spróbuj ją zapisać i wczytać. Jeśli to nie pomoże to być może będziesz musiał grac w nią pod Virtual PC. Ta gra ma bardzo dziwną rzecz, swoje zapisy robi w rejestrze systemu i tutaj się gra kłoci z XP. Jeśli to nie pomoże postaram się pożyczyć grę i ją uruchomić i sprawdzić.

Jeszcze wyczytałam takie info

. Uruchamiamy plik setup.bat, potwierdzamy przyjęcie pliku do rejestru
. Wchodzimy w katalog Savegame Fix, uruchamiamy zawarty tam plik
. Wchodzimy w katalog Patch, rozpakowujemy Patch - The Neverhood 1, uruchamiamy, instalujemy do katalogu z grą
. Rozpakowujemy Patch - The Neverhood 2 do katalogu z grą
. Ustawiamy (prawoklikiem na ikonie gry [nhc.exe] tryb zgodności z Windows 95


Tutaj natomiast jest patch do gry aby działała pod XP musisz go sam wypróbować
http://thepiratebay.org/t...indows_XP_Patch

Powodzenia
_________________
http://forum.przygodomania.pl/index.php
 
 
BOIS 



Wiek: 32
Dołączył: 11 Lip 2007
Posty: 1992
Skąd: Sochaczew
Wysłany: 2010-06-09, 14:04   

A dziękuje za taką wyczerpującą wypowiedź Urszulko, bardzo mi pomogłaś w tej sprawie. :* :kwiatek:
_________________

 
 
Urszula 
Urszula



Wiek: 57
Dołączyła: 23 Sty 2008
Posty: 570
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2010-06-09, 15:29   

Cieszę się miłego grania :oko:
_________________
http://forum.przygodomania.pl/index.php
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template junglebook v 0.2 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne
Blog Gry Escape The Room
Kopiowanie i rozpowszechnianie tekstów zamieszczonych na forum bez pisemnej zgody autorów
jest surowo zabronione, gdyż jest naruszeniem praw autorskich do solucji i poradników.
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 12