Witam
kupilam w mediamarkt gre
Sherlock Holmes kontra Kuba Rozpruwacz i nie moge zagrać bo ciagle mi wola żebym wsadziła oryginalny dysk z gra co mam zrobic??? przeciez ta gra jest oryginalna
"Wysłałam do nich grę, oni mi zmienili na nową i i tak to nic nie dało. Pan z city (bardzo miły) powiedział, że większości pomaga taka rzecz:
1. Zainstalować grę i sterowniki
2. Wejść na mój komputer i klijnąć na SH5PL (E:) czy jaką masz literkę napędu DVD prawym klawiszem myszy i na właściwości
3. Wejść w zakładkę :sprzęt" i wybrać "stacja dysków CD?dvd"
4. Właściwości
5. Region DVD i tam zatwierdzić Polskę
6. Zrestartować kompa
Mnie to nie pomogło, pan wziął ode mnie maila i ma przysłać jakiś pliczek. Jak przyśle to napisze znowu.
moge wejsc normalnie w rozmowy, raporty, item,
a jak wejde w kontynuuj gre czy zmiana perspektywy od razy staje i myszka ani drgnie
chyba musze przejsc na inny komp z systemem XP
Wysłany: 2010-05-10, 00:16
Anita, witaj w swiecie szczesliwych uzytkownikow Visty mi sei wiesza Myst... chyba to vista robi nam pod gorke... widzialam ze sa gry, ktore maja w wymaganiach systemowych rowniez viste - ciekawa jestem jak sie beda zachowywaly.
moge jedynie powiedziec ze wspolczuje i rozumiem...
Ola na Kubusiu wyraźnie pisze, że jest pod Vistę. Natomiast stary dobry Myst powstawał gdy jeszcze XP nie było na świecie a mimo to mniej grymasi niż Kubuś. Tak nawiasem nie dotykaj prawego klawisza myszy jeśli możesz to powoduje wieszanie się gry.
mi PPM w grze Kuba działa tzn jak sie zawiesza wystarczy ze nacisnę PPM i gra się odwiesza, ale wchodząc w "zacznij gre" zawiesza sie ponownie, wiec kółko macieja
Anita powiedz mi, czy masz wgrane kodeki do odtwarzania plików filmowych i graficznych . Może tutaj tkwi problem, bo troszkę popytałam na forum różne osoby i nie zgłaszają takich problemów z grą i sprawa kolejna, sterowniki do karty graficznej. Może trzeba je uaktualnić.